Märkte att det har varit lite bloggtystnad..

Matte och jag har det bra, men hon är helt inne i sitt skolarbete just nu och har en massa uppgifter att ta hand om. Bloggen har hamnat lite åt sidan på grund av det, skolan har fått ett intensivare tempo.

Så tills vidare tar vi en liten paus, men bloggen kommer tillbaka när allt har lugnat sig. Då finns det helt säkert massor med saker att berätta.

Ha det jättebra så länge! Ni är underbara och tack för alla fina kommentarer. Vi läser dem och uppskattar dem.


Den där grejen med att vara själv..Matte har snyggat till min päls idag, hon tyckte att jag behövde kammas och helt rätt! Med all päls jag fäller just nu är det så skönt att bli ompysslad. Tror det är vinterpälsen som vill ramla bort. Vi har också gosat en hel del och bara haft en slödag, lördagarna brukar vara så om inte matte får besök.

Igår fick jag vara ensam i några timmar för att hon skulle på en konsert. My Chemical Romance eller vad de nu heter var i Stockholm. Hon kom hem och lät hesare än vanligt, men det brydde inte jag mig om. För enligt mig hade hon varit borta lite för länge och jag ville ju ha sällskap. Samtidigt förstår jag att hon måste få göra andra saker än att sitta hemma med mig, men jag gillar ändå att veta om hon finns i närheten. Någon som jamar tillbaka när jag ropar på henne och säger "vad är det hjärtat?".

Har ni haft en bra lördag då alla kompisar?

Lite om Stella.Matte hade en annan katt innan mig, hon är vår skyddsängel nu. Den här fina tjejen hette Stella och från vad jag har hört så var hon en riktig ängel, snäll mot allt och alla.

Du hade säkert tyckt om henne, har matte sagt till mig några gånger. Och när jag ser henne på bild så kan jag mycket väl föreställa mig det. Hon såg ut att vara en sådan katt som man mycket väl hade kunnat bli bästis med.

Jag är lite avundsjuk på Stella för att hon fick vara med den här fina människan från när hon bara var liten kattunge. Men jag är så nöjd för att vi har hittat varandra nu, kan ni tro! Bättre sent än aldrig.

I år är det ett år sedan Stella återvände till skaparkatten, men hon finns kvar ändå på något sätt säger matte.

Är så glad för att matte bestämde sig för att ta hand om mig, Stella hade nog varit väldigt nöjd.

Har det så bra.Mattes knä har blivit lite av en favoritplats nu, första gången jag vågar ligga kvar så att hon får ta kort på mig. Det ni! Jag tycker om när hon kommer hem från skolan och ska gosa med mig. Vi har det riktigt bra, förra fredagen var hon borta riktigt länge på eftermiddagen och fikade med sina kompisar, så jag blev otroligt nöjd när hon kom hem igen.

Att möta henne vid dörren har blivit en vana.

Musiktips från matte: Gorillaz - Feel Good Inc.


Söndagsfunderingar.

Matte blir tårögd av att läsa om allt som händer i Japan. Hon vill hjälpa säger hon och jag som tyvärr är katt kan inte göra så mycket. Men vi har det nästan för bra här just nu, mat och medicin i överflöd känns det som. Folk där borta har svårt att få tag i mat på vissa ställen.

Har man en gång varit övergiven som katt är det inte svårt att känna sympati för alla som just nu sitter i mörkret och fryser. Var modiga, allihop!

Idag har hon varit på födelsedagsfika, för hennes klasskompis son fyller år i morgon men hade födelsedagsfirande idag istället. Själv har jag bara legat och slöat som vanligt. Det är riktigt skönt att vara katt ibland också.

Våra hjärtan är med er!

Matte och jag tänker på alla i Japan och vad som händer efter jordbävningen. Vi tar en bloggpaus idag. Hennes tankar går mest till en gammal kurskompis i hennes japanskagrupp som kanske befinner sig i Tokyo just nu.

Vi ska vara tacksamma för att ha familjer och vänner i behåll tycker hon och jag. Sänd en tanke till dem som inte har fått kontakt med sina familjer eller till och med har förlorat någon när tsunamin slog till.

Kolla om det finns hjälpinsatser och sprid det vidare, det ska vi göra!

Konst.

Matte har tänkt väldigt mycket och bestämt sig för att hon vill vara voluntär på katthemmet i sommar, en superbra idé tycker jag. Vi har också pratat om att en internationell kattdag borde finnas eftersom det finns en pannkaksdag och liknande. Det finns också en sak till här i lägenheten som hon har glömt bort att visa, ett porträtt på mig som är målat med akvarell. Finns inget bättre sätt att veta att man är välkommen till ett nytt hem än att få sitt porträtt målat tycker jag!Visst är det bra gjort, matte är så duktig. Det är likt mig, eller hur?


Kattgräset.Matte planterade kattgräs åt mig, och nu har det vuxit färdigt. Jag vart lite fundersam på vad det var först och visste inte riktigt vad jag skulle göra med det. Ska man krafsa på det med tassen?Äh, jag ger mig. Det här var inte kul ju. Så mycket skönare att lägga sig ner istället.

Slackerkatten - det är jag det!Titta, ljuset vill samarbeta med mattes iphone. That's a first, som hon brukar säga. I dag väckte jag henne fem i sex och ville gosa lite. Inga problem alls tyckte jag men hon vart inte så glad. Det är söndag ju och söndagar betyder vilodagar för henne. Hon somnade om och jag gav mig ut på upptäcksfärd i lägenheten en stund. Men det är inte riktigt lika kul utan att matte följer med mig överallt och kollar att jag inte råkar putta ner någonting från fönsterbrädorna.

Slackerkatten kallar hon mig och bara för att jag gillar att slöa i hennes säng. Det kan jag leva med för jag verkligen älskar hur varmt det är där. Och när jag tröttnar på att hon kliar mig och blir på bushumör kommer hon med en leksaksmus, den är fylld med kattmynta och jag är alldeles förtjust i den. Så pass att jag brukar tvätta den som om den var en av mina ungar. Det ser kul ut tycker matte.

Spännande lördag för mig.Matte och jag har haft besök idag och jag blev lite blyg i början men sen gick det jättebra. Hon tycker att jag gör framsteg hela tiden, i dag var första gången som jag kunde ligga i hennes knä med någon annan i rummet. Förut var jag lite obekväm med det.

I morse hittade hon mig sovande i kattkorgen som jag fick första dagen jag kom hit. Tidigare har jag inte velat ligga där för att den doftade konstigt, men efter att hon la dit dynan från min kattbur känns den inte lika läskig längre. Kommer säkert vara där mycket mer nu.

Mattes kompis som var här på besök tog ett kort på oss också, får se om han kommer ge det till henne. I så fall kommer det nog att finnas här på bloggen inom en snar framtid.

Bara en liiiiiten stund till.. *kurr, kurr*
Jag har bara blivit ompysslad idag av matte, hon kommer och gosar med mig hela tiden. Har hon någonting som kallas 'abstinensbesvär'?

Fredagar ska vara till för att vara med familjen, för oss är det en självklarhet. Så det blir ett kort inlägg idag, matte ska se en film och jag kommer säkert att hålla henne sällskap senare.

Ha en fin helg, alla kattkompisar!

The Lovecats

Matte och jag vill dela med oss av den här musikvideon, för att en massa katter medverkar.

Knaskatt? Vad pratar du om matte? *kurr*
Idag skulle matte ha fått besök av sin klasskompis, men det blev uppskjutet till i morgon istället. Synd, jag som var så nyfiken. Kanske är det rätt bra med en dag till som vi får vara själva, eller vad tror ni? Mer mys åt mig i alla fall! *kurr, kurr*

Och kan man tänka sig, det finns två kattgrannar på vår våning. Jag blev glad för att jag inte var den enda katten här, hörde matte gå och muttra om "jobbiga grannar som inte tar hänsyn för att det bor katter här i huset" bara för att någon spelade hög musik och det gjorde mig nervös. Hon blev väl bekymrad över hur de andra katterna skulle reagera. Bara en riktig kattvän oroar sig för en sån sak. Som tur är vande jag mig med alla ljud efter en stund och nu kan jag till och med sova ostört i mattes säng utan att bli rädd.

Hon tyckte att jag var rolig i morse, för ni vet ju redan hur lyhört det är här och jag hörde fotsteg utanför ytterdörren. Fundersam som jag var trodde jag att det var besök på väg så jag satt mig på hallmattan och väntade, men ingen ringde på. Knaskatt, sa matte. Men hur skulle jag kunna veta att det var besök till någon annan?

Lägenheten har många bra platser att ligga på, men mattes säng är nummer ett. Mjukare täcke får man leta efter! Hon kan alltid hitta mig där utifall jag inte syns till på en stund. Då kommer hon alltid och gosar med mig.

Jag är i alla fall ingen sjusovare!Väldigt dåligt ljus i mattes kamera, men hon använder någonting som kallas iphone och det är inte alltid som den grejen vill anpassa sig efter rummets ljus. Matte säger att jag är som en levande väckarklocka, halv åtta i morse tyckte jag att hon skulle vakna och kela med mig. Hon är inte svår att väcka men väldigt morgontrött. Det passar mig alldeles utmärkt. Lat morgon betyder mer mys ju!

Tack alla kära kattkompisar för de snälla kommentarerna på första inlägget förresten. Matte och jag blev jätteglada. *tass high-five*

Igår tyckte jag det var en utmärkt idé att ropa på matte när jag inte såg henne. Hon tycker det är gulligt, för ingen katt hon har haft tidigare gjorde samma sak. Och idag var det slut på vatten i vattenskålen så jag var självklart framme och visade det med tassen, inget fusk! Nytt färskt vatten ska det vara varje dag om jag får bestämma.

Fortfarande blir jag lite nervös av alla ljud här i huset men det börjar kännas okej, om matte är med mig blir jag inte orolig. Det var värst vad väggarna är tunna tycker jag, och matte håller med. Hon har bott här längre än jag.

Vi är redan ett team.

Välkommen hem!Mjau, nu har jag fullt upp att utforska mitt nya hem. Det var lite läskigt att åka bil och plötsligt komma in i en entré där mattes steg ekade över golvet. Och sen kom ett annat moment som jag också tyckte var läskigt: hissen! Metallväggar vart jag en tittade.

Matte har nog aldrig hört mig prata så mycket som jag gjorde då, men hela tiden sa hon att det inte var farligt. Snart är vi hemma sötnos. Tänk att bli kallad någonting sådant. Och av någon som faktiskt menar det!

Så många spännande platser att utforska i lägenheten må ni tro, och en jättemysig soffa!

RSS 2.0